Snuffelmat Honden en kattenzooi

Snuffelen voor het goede doel!

Snuffelen op vlooienmarkten, snuffelen aan heerlijk eten, snuffelen aan lekkere luchtjes. Das genieten en kan allemaal overheerlijk zijn maar dit blog gaat over de neus van je hondje. Gastblogger Suze Steenbergen vertelt je in dit blog het hoe, wat en waarom.

Ik ruik, ik ruik, wat jij niet ruiktHersenwerk voor honden Honden en kattenzoo

Hersenwerk voor Honden is ontstaan in 2005 en neemt in populariteit toe. Iedereen kent inmiddels wel het beroemde snuffelkleed maar er is meer! Steeds meer mensen ervaren het puzzelen met de hond als een geweldige manier om samen te werken. “Elke hond verdient Hersenwerk” is het motto van Hersenwerk voor Honden. Dat is dan ook precies waarom ik besloot de cursus tot begeleider te volgen.

Het streven is om louter positief samen te werken met je hond, laat de neus zijn werk doen, dat zorgt er voor dat je hond doet waar hij echt goed in is namelijk; snuffelen, ruiken, zoeken, en speuren! Het samen puzzelen is geweldig voor de relatie met je hond, lekker geconcentreerd bezig zijn en even helemaal niets anders. Ook voor de baas is het een moment om rust te pakken, want we hebben het allemaal al druk genoeg.

Hersenwerk voor Honden is niet alleen goed voor de band met je hond, het is ook nog eens een fijne en veilige manier voor de hond om zich te concentreren op een puzzel, het vermoeit, ontspant, geeft zelfvertrouwen en kan bijdragen aan een gelukkiger leven. Maar dan moet het wel op de juiste manier opgebouwd en aangeboden worden.

Dat snapt ie echt niet!

“Mijn hond is te dom”, die uitspraak horen we regelmatig. Maar misschien zijn de puzzels niet leuk genoeg?

 

“Mijn hond sloopt alles”, soms helpt het samen te kijken naar het materiaal of naar de manier van aanbieden.

“Mijn hond doet er zo lang over”, gelukkig is het geen wedstrijd!

Samen aan de snuffel!

Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor het voor beide partijen ontzettend leuk is om samen te mogen doen, en daar helpt Suze graag bij.
Suze Steenbergen geeft privé workshops aan huis in de regio Noord-Holland.
De workshop kost 45 euro en de opbrengst gaat naar een aantal goede doelen.

 

WereldAsielen, Stichting Contacthond, Re-Trail Dogs, Vagabond Pets, Stichting Dierencentrum Friesland zijn een paar van de goede doelen welke worden gesteund met de opbrengsten van deze workshop. Allemaal kleine goede doelen die de steun hard nodig hebben. Met al deze doelen heeft Suze een directe band, waardoor ze zeker weet dat het goed terecht komt.

Woon je niet in Noord-Holland maar wil je wel een privé workshop met je hondje? Suze helpt je graag verder.
Voor meer informatie kun je contact opnemen via Info@hondenopvang.com of bel naar 06-46198579.

 

 

 

 

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up