Nieuw jaar, lege schriftjes & katten?

Het is weer zover een heel nieuw jaar! Op de één of andere manier voelt dat toch altijd als een soort van nieuwe start, een blanco blad en nieuwe kansen. Daar komen natuurlijk ook al die goede voornemens vandaan, die bijna niemand langer dan een paar weken volhoudt.

Dit doet me daarom ook een beetje denken aan het begin van een nieuw schooljaar. Ieder jaar zat ik daar met mooie verse schoolspullen en nam ik me plechtig voor om deze keer echt heel netjes te gaan schrijven in die super gave nieuwe schriften. Heel veel klasgenootjes, vooral meisjes waren daar heel goed in, maar mij is dat nooit lang gelukt. Meestal na een paar weken, bleek snel even iets opschrijven toch makkelijker en oké dan wordt het een beetje of misschien wel héél erg slordig. Goede voornemens écht waar dat neem ik me daarom ieder jaar voor om niet te nemen! Desondanks blijft het wel altijd kriebelen en is het zeer verleidelijk, dus wie weet….

Ook onze katten zijn hier een mooi voorbeeld van. Vaak vertonen ze enorme wilskracht, hebben echt goede voornemens maar veelvuldig komen ze hier later, op hun eigen voorwaarden en timing, toch op terug.

  • zet je ze met hun pootjes tegen de krabpaal dan kijken ze je aan alsof ze willen zeggen; ga toch weg, ik heb net mijn nagels laten doen
  • geef je ze eens onverwachts ander voer, dan trekken ze dikwijls echt hun neus op of beginnen driftig met hun pootjes te vegen. Alsof je zo dan zo’n bakje daadwerkelijk kan laten verdwijnen.
  • koop je een nieuw mandje en zit die toevallig in een doos….. nou dat heeft geen uitleg meer nodig toch?

Als kattenbaasje vergt dit geduld en een zekere mate van negeren en dat is niet altijd makkelijk maar werkt het beste. Die krabpaal vinden ze heus wel en kun je eventueel nog wat aantrekkelijker maken met kattenkruidolie. Dat nieuwe voer went na verloop van tijd, is ook een kwestie van honger en blijkt dan toch ineens prima. En ja dat nieuwe mandje… gewoon ergens verstoppen zodat je kat het helemaal zelf gevonden heeft en dan is ie er toch blij mee!
Natuurlijk zijn er ook bijzonder leuke uitzonderingen.
Dus heb je een mooi verhaal over jouw lieve standvastige kat die zijn goede voornemens wel volhoudt?
Laat het ons dan weten in een reactie of vul even ons contactformulier in!

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up