Klanten praat: Bob’s day out, als je haar maar goed zit!

Of je nu jong of oud bent, kort krullend of steil lang haar hebt, we hebben allemaal wel eens een “bad hair day”. Zo ook onze klant Bob, een prachtige 7 jaar oude mix Catalaanse herder, ietwat sullig maar vooral ook een hele volgzame en lieve dibbes. Hieronder het verhaal van Bob.

“Soms word je ‘s morgens wakker en dan voel je meteen dat er iets staat te gebeuren. En ja hoor het is weer zover; tijd voor de kapper. Regelmatig kammen en borstelen ze mij maar dat is blijkbaar nog niet genoeg. Nou wil ik gewoon zelf lekker wild lang haar, want dat geeft me net die ruige rock-look waar de hondenmeisjes zo gek op zijn. Mijn baasje is het daar echter niet mee eens, ze vindt het te lang, het gaat in de war, het is te warm en nog meer van die excuses. Op weg naar de kapper, doe ik daarom nog een aantal keren een dappere poging om mijn baasje te laten vergeten waar we naar toe op weg zijn. Heel nonchalant ga ik op de grond liggen en vooral erg lief kijken maar helaas daar trapt ze eigenlijk nooit in.

Nou ja en dan kom je daar binnen, gekke luchtjes en allemaal rare geluidjes. Die kapper is overigens best een aardige dame en probeert me dan ook op haar manier gerust te stellen “een klein stukje maar Bob” zegt ze. Maar ja jullie weten ook wel dat die kappers zo gek zijn op knippen & scheren dat voordat je het weet je complete wintervacht verhuisd is naar de tafel. Tijdens die knipbeurt blijf ik daarom maar angstvallig naar de deur kijken want dan zie ik tenminste niet hoeveel er echt afgaat. Die shampoo ruikt trouwens wel errug lekker!

Maar dan begint de ellende natuurlijk pas echt, want dan moet ik met mijn nieuwe coupe naar buiten en je zult het altijd zien dat je dan al je hondenvriendjes tegen komt! Ik blijf dan ook het liefst zo dicht mogelijk naast mijn baasje lopen en kijk voortdurend om me heen of ik niemand aan zie komen. Kwestie van spotten en dan kan ik misschien nog net op tijd wegduiken. Het zal je gebeuren dat ze je zo zien om je rot te schamen toch? De eerste paar dagen heb ik dan ook niet zoveel animo om naar buiten te gaan ook al zeggen ze dat ik zo’n lekker kort koppie heb en er veel jonger uit zie, ja ja dat zal wel… Maar ja gelukkig groeit mijn haar snel en ben ik straks weer stoere rock and roll Bob!

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up