Cooper loves kerst Honden en kattenzooi

Kerst beest Challenge

Het was groot nieuws afgelopen week; meer dan 25000 beestjes in een kerstboom! Nu zijn we dol op beesten maar dit klonk toch niet echt prettig. We zagen ze al door de huiskamer kruipen en gezellig naast ons op de Kerst met katten Honden en kattenzooibank zitten. Gelukkig wist boswachter Arjan Postma, met demonstratie (lees uitschudden kerstbomen) en foto’s ons gerust te stellen. Het gaat hier om micro beestjes, bijna met het oog niet te zien. Ook fijn; niet schadelijk en compleet ongevaarlijk. Verder vertelde hij dat wij als mens een grotere micro dierentuin met ons meedragen, dus zijn advies is; “niets van aantrekken”. Wil je toch nog een extra zekerheidje inbouwen?  Zet dan de kerstboom een nachtje in de schuur of garage met de kachel aan. De volgende dag even lekker schudden met de kerstboom en alle beestjes vallen eruit.
Geruststellend nieuws met betrekking tot die beesies, dus gaan we vol enthousiasme ook dit jaar aan de kerstboom!.

Kerstboom beestje challenge 2017

Kerst en beestjes leveren altijd fantastische  plaatjes op. Zo zie je ieder jaar menig kat en hond weer met een kerstmuts op poseren. Of wat dacht je van een kat charmant hangend in de kerstboom naast de kerstbal van tante Truus.  Natuurlijk zijn er ook altijd weer de hilarische filmpjes. Katten met vernielde kerstbomen en honden aan de wandel met meterslange glinsterende slingers.Cooper Honden en kattenzooi

 

Onze lieve labrador Cooper heeft zijn eerste winter als pup,  in het zonnige Lanzarote doorgebracht. Hij woonde vlak bij de bergen en het strand dus kon overal loslopen en rondscharrelen. Het was dan ook erg wennen voor Cooper toen hij bij terugkomst in Nederland een halsband en lijn moest dragen tijdens zijn wandelingen. Gelukkig zijn er ook een paar losloopgebieden in de buurt waar hij zich lekker kan uitleven. Maar wat pas echt wennen was, voor deze blonde stuiterbal is het Nederlandse weer! Koud!!! Hoezo is het gras wit? Waarom kraakt dat witte plekje op straat als je erop staat en krijg je ineens een nat pootje? Hagelstenen, kun je die eten? Pfff best spannend allemaal en so exciting!

 

 

 

Ook nieuw voor Cooper zal de kennismaking zijn met onze kerstboom. Op Lanzarote kwam hij dagelijks alleen in aanraking met cactussen en agaven. Maar niet met zo’n prachtige grote boom met twinkelende lichtjes, bewegende ballen en schattige belletjes.
Gelukkig is een labrador van 1,5  jaar van nature rustig en helemaal niet nieuwsgierig dus dat zou toch goed moeten gaan 🙂
We zetten voor Cooper in ieder geval een mandje met knuffel op veilige afstand van de kerstboom klaar.

Wat denken jullie? Houden we hier een lachwekkend YouTube filmpje aan over?

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up