Katwandeling!

Woon je met je kat in een appartement dan is de kans groot dat je kat niet uit zichzelf naar buiten kan gaan.

Maar veel katten vinden het wel ontzettend leuk om eens buiten te wandelen, te snuffelen aan de blaadjes, in het zonnetje te chillen of te kijken naar alles wat voorbij vliegt en zoemt.

Een kattentuigje of kattenharnas is dan natuurlijk wel handig want je wil niet dat je kat op eigen houtje op avontuur gaat.

Hiermee kun je dan je kat meenemen naar een rustig parkje, bosjes of andere aantrekkelijke plek.

Picknickkleedje erbij, wat lekkers voor je kat en drankje voor jezelf en het genieten kan beginnen.

Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om dit prettig en ook veilig voor je kat te laten verlopen.

Take it slow

Begin niet te snel, stap voor stap is het beste. Katten hebben zoals je weet een eigen willetje en als je kat er zin in heeft dan gaat dit lukken en anders heb je gewoon even geduld nodig totdat je kat in een enthousiastere mood is. Katten kunnen net als hondjes ook reageren op wat omkoperij met wat lekkers dus dat is zeker de moeite waard om te proberen. Even aanhalen of kriebelen om wat rustiger te worden kan ook zeker helpen.

Dress for the occasion

Voordat je de 1e keer naar buiten gaat is het fijn voor je kat als hij al gewend is aan het dragen van het tuigje. Geef je kat deze dan ook eerst binnen aan, zodra het tuigje goed op maat zit beloon je je kat met wat lekkers. Dus dat geeft meteen een fijne associatie met het tuigje. Blijft je kat na het aantrekken stokstijf staan of rent hij in paniek weg, dan is het beter om het een andere keer opnieuw te proberen. Trek het tuigje dan uit, geef snoepje voor de schrik en kalmeer je kat verder met aaitjes, knuffels of iets anders wat hij prettig vindt. Leg dan het tuigje een paar dagen naast zijn slaapplek, zijn etensbakje of een andere plek zodat hij aan de lucht en materiaal gewend kan raken en probeer het opnieuw.

Looking good

Is je kat gewend aan het tuigje dan kan het uitstapje beginnen. Afhankelijk van de hoeveelheid lef die je kat heeft, ga je eerst eens op een rustig plekje buiten de deur snuffelen en kun je dit langzaam opbouwen door verder van huis te gaan. Natuurlijk is het prettiger voor je kat als je dit in een rustige omgeving doet en bijvoorbeeld niet op een hondenuitlaat-veldje. Veel verkeer kan ook onrustig zijn dus vermijd plekken waar de trams de hoek om gillen en de scooters via de stoep even een shortcut maken.

Take away

Als je kat eenmaal lekker om zich heen snuffelt zal hij ook wel eens iets lekkers tegenkomen om te proeven. Nou ligt er natuurlijk van alles op straat wat niet zo slim is om op te eten dus altijd even opletten wat hij oppakt.

Samen erop uit, samen ontdekken hoe het buiten voelt, geniet ervan!

Zie je zelf laten wandelen niet zitten? Neem je kat dan mee in een handige draagtas dan kun je toch samen de wijde wereld in.

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up