Hoe bereid ik mij voor op de komst van mijn pup?

Eindelijk is het zover, de gezinsuitbreiding gaat van start, je puppy komt binnenkort thuis! Ik weet nog goed hoe ik mij voelde bij het voorbereiden op de komst van onze pup Cooper. Ik was mega enthousiast maar ook super nerveus. Hoe zou het gaan, hoe zou het zijn en wat moet je nu eigenlijk allemaal in huis hebben voor je lieve pup komt? Of beter nog, wat moet je vooral niet in huis hebben? Om jullie een beetje op weg te helpen hieronder een aantal tips om je voor te bereiden op de komst van je pup.

Puppy proof 

Een puppy lijkt veel op een baby dat wil zeggen, ze steken alles in hun mond en zijn continu op een avontuurlijke ontdekkingsreis. In eerste instantie zal deze reis zich beperken tot de binnenkant of buitenkant(tuin) van zijn huis. Zorg er dan ook voor dat jouw puppy ongestoord lekker alles kan gaan ontdekken, zonder dat hij zich hierbij kan bezeren.

Nu is het natuurlijk erg lastig om je hele huis direct volledig puppy proof te maken, kijk daarom eerst eens naar de ruimtes waar je samen met je pup de meeste tijd door zal brengen. Denk hierbij aan de slaapkamer, huiskamer, balkon of tuin. Waar kijk je dan naar? Hieronder wat tips en trics.

In huis
1. Huishoudmiddelen, zorg dat deze veilig achter een deur of in een kast staan zodat je pup er niet enthousiast aan kan likken of in bijten. Zo voorkom je dat jouw kleine lieve pup ziek wordt.
2. Last van ongedierte? Zet dan diervriendelijke vallen neer in plaats van gif te strooien. Als je puppy gif naar binnen krijgt kan hij echt doodziek worden, dit geldt natuurlijk ook voor andere huisdieren en kleine kinderen.
3. Vazen of andere glazen objecten, een pup kan geen onderscheid maken tussen een kussen of een vaas met bloemen. Voor hem is een vaas net zo leuk om mee te spelen als zijn knuffeltje. Verstandig is dan ook om in het begin al het glas even bij je pup weg te houden.
4. Stopcontacten, onze pup vond het een echte uitdaging om aan stopcontacten te likken….Vraag ons niet waarom!! Dit is natuurlijk hartstikke gevaarlijk. Om schrikmomenten te voorkomen kun je de stopcontacten afschermen met een stopcontactbeveiliger. Daarnaast kun je eventuele verlengsnoeren opbergen achter kasten.

Rondom je huis
1. Tuin, controleer even of je geen giftige planten in de tuin hebt staan, zowel puppy’s als volwassen honden kunnen hier namelijk erg ziek van worden. Kijk daarnaast even goed of je pup niet kan ontsnappen uit de tuin en zorg dus voor een stevige omheining om dit te voorkomen.
2. Balkon/frans balkon, voor iedereen die een balkon heeft om van de buitenlucht te genieten, zorg er voor dat je pup niet tussen de “tralies” door kan vallen! Dit kun je heel simpel oplossen door kippengaas of iets dergelijks bij de bouwmarkt te kopen en met “tie rips” aan je balkonhekje te bevestigen.
3. Daarnaast is het uiteraard erg belangrijk om te zorgen dat er geen papiertjes, plastic of glas in de tuin ligt.

Oké je huis is puppy proof! Wat heb je dan, buiten natuurlijk heel veel liefde en aandacht, nog nodig om je puppy een zo fijn mogelijk thuis te kunnen geven? Hieronder een overzicht van de top 10 handige puppy thuis artikelen.

Benieuwd naar wat we precies bedoelen met elk product, welke handig zijn en waarom we deze aanraden? Kijk dan straks even onderaan deze pagina voor de link naar de 10 NEW PUPPY MUST HAVES!

1. Bench
2. Mandje
3. Halsband, harnas en looplijn
4. Poepzakjes wij hebben de biologisch afbreekbare versie
5. Schoonmaakazijn
6. Puppy pads
7. Voer- en waterbak
8. Hondenvoer, snacks, training snoepjes en yoghurt
9. Knuffeltje, balletje, flos touw (er zijn ook speciale puppy speeltjes)

Kraamtijd 

Het klinkt misschien een beetje gek maar ook voor een puppy heb je kraamtijd nodig.

Vooral de eerst twee weken zullen voor zowel jou als voor je puppy een zware maar erg leuke tijd zijn. Je puppy is nog aan het wennen aan zijn nieuwe baasjes en nieuwe thuis en is daarnaast volop bezig met zijn eerste trainingsactiviteit, zindelijk worden! Jij bent vanaf het moment dat je puppy bij jou thuis komt de belangrijkste persoon in zijn leven, zonder jou redt hij het niet. Om te zorgen dat je puppy zich snel thuis voelt heb je dus sowieso de eerste twee weken veel kraamtijd nodig. Daarnaast is dit een mooie tijd om een goede band op te bouwen met je pup. Deze band kun je later met het trainen van je hondje goed gebruiken, dus neem hier ook de tijd voor.

Familie 

Om je nieuwe leven met je pup goed te kunnen starten kun je alle hulp gebruiken.

Maak gebruik van aangeboden hulp, vraag hulp en vertel aan je familie dat je tijdens de kraamtijd misschien even van de radar bent.

Daarnaast is het verstandig om voorafgaand aan de komst van je pup ook alvast na te denken en afspraken te maken met partner en familie over:

1. Opvoeding, hoe gaan we dat doen?
2. Het uitlaten, wie en wanneer?
3. Hoe zijn zaken geregeld als je na je kraamtijd weer aan het werk bent?

Een puppy is geweldig, vreet heel veel tijd en energie, maar is het zeker meer dan waard!

With love,

Ruby & Cooper

Wellicht ook interessant:

1.Hoe weet je of je klaar bent voor het kiezen en aanschaffen van een hond?
2.De 10 “New” puppy must haves

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up