Herfst… brrrr 7 tips om te voorkomen dat je hond of kat ziek wordt!

Je kent ze wel die goedbedoelde waarschuwingen die je vroeger van je mams of paps kreeg.
Pas op met oversteken, doe je jas dicht, goed kauwen, niet zo hard fietsen….
Als kind wist je het meeste heus zelf wel maar toch waren deze reminders vaak wel handig. Want als enthousiast kind deed je vaak eerst voordat je dacht….
Zo is het ook met onze harige vriendjes. Zij stappen overal heerlijk onbevangen op af. Scharrelen overal rond, nemen hier en daar een hapje en steken hun neus in dit of dat. Helaas niet altijd geheel zonder risico’s, dus vandaar hier 7 tips als reminder of oh ja momentje. 
1. Oktober en november zijn de maanden van Halloween en in het noorden van het land Sint Maarten. De kinderen gaan langs de deur en krijgen in ruil voor een liedje snoepjes mee naar huis. De meeste kids zullen deze berg gekregen snoep goed bewaken. Staat de snoeptas toch  onbewaakt ergens open? Check dan even op chocolade snoepjes. Chocolade en hondjes dat is geen goede mix, daar kunnen ze behoorlijk beroerd van worden.
2. Sommige honden en katten vinden het prima om verkleed mee te gaan naar een Halloween  feestje. Laat ze in deze hippe verklede toestand alleen niet alleen. Zo kun je snel voorkomen  dat onderdelen los raken, opgegeten worden of dat ze erin stikken. Ook kunnen verkleedkleren vaak erg warm zijn hierdoor krijgt je beestje het al snel te heet en gaat zijn huid irriteren.
3. Krijg je logeetjes in de herfstvakantie, let dan even op dat je hond niet in de logeerkoffer duikt. Op het eerste gezicht onschuldige producten zoals suikervrije kauwgum zijn echt giftig voor katten en doggy’s.
4. Heb je veel te vieren deze komende feestdagen of vier je ieder weekend met een alcoholisch drankje. Helemaal leuk en vooral doen maar laat je beestje niet mee proosten. Het is heel slecht voor het zenuwstelsel en schadelijk voor de nieren. Je lieve maatje kan hierdoor bewusteloos of nog erger in coma raken.
5.  ‘s Avonds is het eerder donker, zorg dat jullie samen zichtbaar blijven. Natuurlijk kun je in nood de zaklamp van je mobiel gebruiken maar handiger zijn de reflecterende halsbanden of de halsbanden met een lampje. Oké het heeft een beetje een Alien effect maar je hondje wordt hierdoor wel gezien.
6. Ondeugende hondjes of katten “bevriezen” wel eens als je ze toespreekt. Dat ziet er schattig uit maar wat niet schattig is als ze anti-freeze ontdekken. We hebben het zelf niet getest maar gebleken is dat anti-freeze zoet smaakt en daarom een grote aantrekkingskracht heeft op hondjes en katten. Zelfs een klein beetje is gevaarlijk. Zorg dus dat ze niet in de verleiding komen en hier niet van proeven.

cape-bruin-3 honden en kattenzooi

Cape handdoek Territory

7. Koude en kortere dagen, ja ja die komen er echt aan. Sommige kleine hondjes, vooral die met kort haar, kunnen dan wel een beetje hulp gebruiken om warm te blijven. Dus brei of haak een jasje, geef hem een sjaal of koop een speciaal hondenjasje. Regenbui tegengekomen onderweg? Droog hem goed en snel af met een speciale handdoek of wikkel hem lekker in een hondencape.
En daarna? Dan kruip je lekker warm met je kat of hond op de bank. Snack voor je beestje, kopje thee, kopje koffie, glühwein, warme chocolademelk, of gewoon een biertje.  Hoe heerlijk is dat?

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up