Een dagje amateur hondenfotografie

Een nieuwe fotocamera én een vriendin met een nieuwe website in hippe & stoere dierenartikelen….. Dat klinkt als een deal! Nou nog een model….

Dat bleek geen probleem. Welke trotse hondeneigenaar wil er nou geen fotoshoot van zijn hond? En zo werd er een afspraak met Bente gemaakt.Honden model Bente Honden en kattenzooi

Bente bleek niet zo maar een hondje maar een Diva. Met een hoofdletter D!
Op de afgesproken tijd kwam ze in stijl de straat inrijden. Met wapperende oren hing ze uit het raampje van de sportauto van haar baasje. Ze slaagde er nog bijna een halve minuut in om gepast nonchalant te kijken, zoals een fotomodel betaamt maar hield het toen al snel niet meer.
Ik weet niet wat baasje Astrid in haar hondenoortjes had gefluisterd maar ze stuiterde van enthousiasme de auto uit. Of kwam dat omdat Bente pas zes maanden oud is en nog overal van stuitert??
In ieder geval, Bente was een zeer nieuwsgierig, vrolijk hondje. Overal voor in; wil trouwens ook overal in. Én onder én achter. En dat gaat niet altijd goed samen met mooi poseren met een etensbak waar maar een paar brokjes in zitten. Eén slobber en het is op en dan gebeurt er achter je natuurlijk heel veel wat je ook moet zien.
En daar lig je dHonden model Voor Honden en kattenzooian met je camera in de aanslag op de trampoline te wachten totdat álle eendjes weer de sloot ingejaagd zijn door Bente. Met een verhitte Astrid in de rondte rennend om te zorgen dat onze mooie schone Bente niet ook de sloot inging. Dat was dan toch ook wel weer heel grappig (sorry As).
Of je hebt de hele set in orde gebracht en Bente besluit dat de mooie nieuwe riem met leren bandje nóg veel beter is dan haar kauwbot en iedereen schiet weer uit zijn positie om de riem te redden. Dát is pas een leuk spelletje!
Poseren met een knuffel is ook geweldig. Daar kan je namelijk ook héél leuk mee vechten. Daar kan geen beloning van een hondenkoekje tegenop. En arme Astrid maar alle opvoedtrucs uit de kast halen die ze net op hondentraining leert. “Nee, foei Bente” “Nee Bente!” NEE BENTE!!” “Bente ??”

 

 

Het resultaat? Een paar mooie foto’s, nog veel meer bloopers, een verhit maar trots baasje en een uitgeteld en tevreden hondje: zo leuk gespeeld! En natuurlijk een fotograaf met een ervaring rijker. Dierenfotografie is een hele (leuke) uitdaging!

Bente met touw hondenriem Simpel voor Honden en kattenzoo                                        Hondenmodel Bente poseert voor Honden en kattenzooi

Gastblogger en fotograaf Marjan Tool

Meer weten over deze prachtige Bente? Lees hier verder!

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up