Denk je erover na om een nieuwe metgezel in je leven te verwelkomen, maar twijfel je nog? Katten, die charmante wezentjes die de harten van velen veroveren, kunnen een verrijking zijn voor je dagelijks leven. Voor degenen die nog niet bekend zijn met de magie van katten, laten we eens kijken naar 8 geweldige redenen waarom het tijd is om die twijfels aan de kant te schuiven en open te staan voor het idee van een kat in je leven.
Katten zijn dol op holletjes en wolletjes daarom is deze catcave gemaakt van wol een ideale slaapplek.
  1. Muizenjagers in stijl: Geen muizenvallen nodig! Katten houden je huis muisvrij, en dat allemaal zonder het gedoe van chemicaliën of vallen. Van nature zijn katten jagers en ze nemen deze taak serieus.
  2. De Perfecte wingman: Single? Ontdek dat 90% van de vrouwen zich meer aangetrokken voelt tot mannen die van dieren houden. Zet je kattenliefde in de schijnwerpers op je datingprofiel, en wie weet zit je binnenkort met je kat én een date op de bank. En uiteraard heb je ook mannen die van katten houden.
  3. Zelfreinigende knuffelballen: Geen zorgen over badtijd! Katten zorgen zelf voor hun hygiëne. Je hoeft ze nooit te wassen of te douchen, wat betekent dat je meer tijd hebt om van hun knuffelige momenten te genieten.
  4. Stressverlichtende knuffels: Het aaien van een kat is bewezen stressverlagend. Dus, zelfs als ze je ‘s morgens vroeg wakker maken, verzacht dat scheve koppie onmiddellijk alle stress.
  5. Meester in ruimtegebruik: Geef een kat een zak, een doosje, een vaas – waar dan ook – en ze zullen er gelukzalig in gaan zitten. “If it fits, I sit” is hun motto.
  6. Speelse Geesten: Katten spelen met alles! Van zachte balletjes tot catnip-gevulde speeltjes, katten vinden vermaak in alles wat beweegt. Simpele items als een touwtje of knisperend papier zijn ook favoriet.
  7. Kinderen en katten: Een Perfecte Match: Onderzoek toont aan dat opgroeien met een kat voordelen heeft voor kinderen jonger dan een jaar. Ze hebben minder kans op het ontwikkelen van allergieën, een win-win situatie dus!
  8. Levenslessen van een Kat: Wanneer alles misgaat, volg dan het voorbeeld van je kat: zoek een zonnig plekje, rek je uit, ga lekker zitten of liggen en koester het moment. Katten leren ons de kunst van ontspanning.

En als je dan voor een kat gaat, denk dan ook eens aan het asiel of aan http://www.verhuisdieren.nl.

Daar zijn ook heel veel lieverds te vinden die wachten op een nieuw forever home.

Een mooie houten voerbak voor jouw kat, die wil je toch?

En heb je jouw kattenmatch gevonden? Dan kun je bij ons natuurlijk unieke voerbakken, kattenmandjes en krabmeubels vinden.