Natuurlijk zijn wij blij als je het perfecte honden- of kattenartikel bij ons vindt voor jouw harige vriendje. Maar waar we ook enorm blij van worden is als je een dier vindt die perfect bij je past. Verhuisdieren helpt hierbij, hoe super is dat! Nieuwsgierig? Hieronder meer tips en info over het zoeken en vinden van de perfecte match!

Een huisdier neem je niet voor even, dat is voor het leven. Een inmiddels bekende uitspraak.
Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel belangrijk dat de hond of kat die bij je komt wonen ook echt bij je past. Alleen dan hebben beiden er voor de 100% plezier van, toch?
Met dat idee in het achterhoofd heeft oprichtster Femke Pasquino Verhuisdieren geïnitieerd. Niet lukraak een dier met een leuk snoetje van Marktplaats plukken, maar echt kijken naar de karaktereigenschappen van mens en dier. En die perfect op elkaar aan laten sluiten. Dus een actieve hond bij een actieve baas plaatsen. En een angstige kat in een rustig huishouden bijvoorbeeld. ‘Welke kat past er bij mijn gezin?’

Bart Honingh (fotograaf) Linda Huiberts (visagie)

Ze kwam op het idee nadat ze zelf op zoek was naar een kat die bij haar gezin zou passen. Een zoektocht langs asiels en online verkoopsites deden haar beseffen dat dit anders moest kunnen. Diervriendelijker en met een grotere kans van slagen op een succesvolle adoptie! Daaruit voort volgde een matchingsite voor mens & dier: Verhuisdieren.

Via Verhuisdieren worden inmiddels zo’n 200 dieren per maand aan een nieuw baasje gematcht. Het grote voordeel van een dier via Verhuisdieren adopteren is dat het nieuwe baasje veel meer te weten komt over de achtergrond van het dier. De hond of kat wordt tenslotte rechtstreeks van het oude baasje aan het nieuwe baasje overgedragen, zonder tussenkomst van een stressvol verblijf in het asiel. Het oude baasje kan vertellen dat de hond dol is op zwemmen, dat de kat een verleden heeft met blaasgruis, of dat hij juist graag bij je op bed slaapt.
Daarnaast kan het oude baasje favoriete speeltjes, kleedjes of mandjes meegeven aan die nieuwe eigenaar. Hierdoor wordt de verhuizing voor het dier een stuk aangenamer.

Buitenlandse hondjes
Verhuisdieren matcht niet alleen dieren van particulieren. Ook stichtingen die zwerfdieren redden in het buitenland, mogen hun dieren via de site herplaatsen. “Wel is het belangrijk dat de dieren al in Nederland zijn, want wij vinden dat de nieuwe eigenaar het dier eerst moet kunnen ontmoeten en moet kunnen voelen of er een klik is, voor er overgegaan wordt tot een definitieve adoptie”, zegt Femke.
“Ik heb zelf ook een Portugees kettinghondje geadopteerd. Van een schuw straathondje is hij nu getransformeerd naar een heerlijk zelfverzekerd en blij mannetje. Dat is fantastisch om daar getuige van te zijn. Mensen moeten zich wel realiseren dat een buitenlandse hond over het algemeen meer aandacht nodig heeft en soms een uitdaging kan vormen. Daar moet je tijd en energie voor hebben en bereid zijn dat in het dier te steken. Maar dan heb je wel echt een maatje voor het leven.”

Via Verhuisdieren is dus vrijwel elke dierenwens te vervullen. Het enige verschil is dat je niet op een leuk snoetje af gaat, maar op de karaktereigenschappen. “En geloof ons: dan is de kans op een gelukkig samenzijn een stuk groter.”

Lieve snoetjes hebben ze ten slotte allemaal 😉