Nog niet zo lang geleden overkwam het vrienden van ons. Gabber een prachtige Maine Coon kitten van 5 maanden was niet thuis gekomen. Nu hoeven we niemand met dieren uit te leggen wat dit met je doet. Man, man wat schrik je hier toch van! Eerst denk je “hij zal zo wel komen” maar als de tijd verstrijkt, dan slaat de paniek toch enigszins toe. Is hij per ongeluk meegenomen, verdwaald, zit hij ergens opgesloten, aangereden? Zo kun je nog veel meer scenario’s verzinnen maar geen van allen zijn prettig.

We bemerkten ook dat je in zo’n situatie het wel van de daken wil schreeuwen maar dat helpt niet echt. Wat helpt wel? Iedereen vragen om mee te zoeken, te kijken en op te letten.
Vandaar hieronder een lijst met alle sites & instanties die je kunt inschakelen, bellen, je vermiste beestje kunt aanmelden etc. 

Uiteraard kun je dit overzicht ook gebruiken als je een hond of kat gevonden hebt!
In ieder geval handig om:
-Chip je dier omdat klik hier.
-Hondenhalsband of kattenhalsband met penning of adreskoker zodat ze weten wie ze kunnen bellen. Dit kokertje heet officieel een adreskoker maar het is beter om je mobiele nummer te vermelden. Beller is sneller toch?
-Denk aan alle social media, alle handjes helpen. Facebook, Twitter, Instagram.
-Bellen naar de dierenarts, asiel, dierenambulance en niet leuk … maar kijk ook direct op Marktplaats.

Overzicht sites:

Gabber is weer veilig thuis!

 

Missen we er nog een paar? Er zijn vast nog veel meer handige sites!

Stuur ons dan alsjeblieft een berichtje met de link, dan zetten we jouw suggestie er natuurlijk meteen bij.

Voor niets gemaakt! Die is weer veilig thuis en geniet van alle extra aandacht omdat zijn baasjes zó gelukkig zijn dat hij weer heelhuids terug is!
Hopelijk hebben we dit blog voor niets gemaakt en hebben jullie deze info nooit nodig!
Zouden we helemaal niet erg vinden.