Ook honden hebben weleens een bad hair day….
Of je nu jong of oud bent, kort krullend of steil lang haar hebt, we hebben allemaal weleens een “bad hair day”. Zo ook onze klant Bob. Een prachtige 7-jarige mix Catalaanse herder, ietwat sullig maar vooral ook een hele volgzame en lieve dibbes.

Het verhaal van Bob.
“Soms word je ‘s morgens wakker en dan voel je meteen dat er iets staat te gebeuren. En ja hoor, het is weer zover; tijd voor de kapper. Nou wil ik gewoon zelf lekker wild lang haar, want dat geeft me net die ruige rock-look waar de hondenmeisjes zo gek op zijn. Mijn baasje is het daar echter niet mee eens. Ze vindt het te lang, het gaat in de war, het is te warm en nog meer van die excuses.

Hondje Bob met lang haar

Onderweg
Op weg naar de kapper, doe ik daarom nog een aantal keren een dappere poging om mijn baasje te laten vergeten waar we naartoe op weg zijn.

Heel nonchalant ga ik op de grond liggen en kijk vooral erg lief, tevergeefs want daar trapt ze eigenlijk nooit in.

Bij de kapper
Nou ja, en dan kom je daar binnen, gekke luchtjes en allemaal rare geluidjes. Die kapper is overigens best een aardige dame. Ze probeert me dan ook op haar manier gerust te stellen; “een klein stukje maar, Bob,” zegt ze. Maar ja, jullie weten ook wel dat die kappers erg gek zijn op knippen & scheren. En voordat je het weet is je complete wintervacht verhuisd naar de tafel. Tijdens die knipbeurt blijf ik daarom maar angstvallig naar de deur kijken, want dan zie ik tenminste niet hoeveel er echt afgaat.

Naar huis
Maar dan begint de ellende natuurlijk pas echt. Want dan moet ik met mijn nieuwe coupe naar buiten, en je zult het altijd zien dat je dan al je hondenvriendjes tegenkomt! Ik blijf dan ook het liefst zo dicht mogelijk naast mijn baasje lopen.

Verder kijk ik voortdurend om me heen of ik niemand aan zie komen. Kwestie van spotten, en dan kan ik misschien nog net op tijd wegduiken. Het zal je gebeuren dat ze je zo zien, om je rot te schamen toch?

Hond Bob als ie bij de kapper is geweest

De eerste paar dagen heb ik dan ook niet zoveel animo om naar buiten te gaan. Ook al zeggen ze dat ik zo’n lekker kort koppie heb en er veel jonger uitzie. Ja ja, dat zal wel… Maar gelukkig groeit mijn haar snel, en ben ik straks weer de stoere Rock & Roll Bob!”

Zo zie je maar ook honden hebben weleens een bad hair day.

Meer leuke verhalen, volg ons blog of ons Instagram account.
Heb je zelf een leuk verhaal over je hond of kat? Stuur ons een berichtje en wie weet schittert jouw beestje binnenkort in ons Blog.