Hallo, kattenliefhebbers en feline fanaten! Vandaag hebben we het over dat ene gedrag van onze harige vrienden dat zowel intrigerend als soms een beetje frustrerend kan zijn: krabben. Dus nu, het waarom katten krabben geheim onthuld.

Het lijkt erop dat ze altijd dat ene specifieke meubelstuk in je huis als hun persoonlijke krabboom beschouwen, zelfs als je ze een mooie Cactus krabpaal hebt gegeven.  Laten we samen dieper graven in de mysterieuze wereld van kattenkrabben.

 1. Het is niet persoonlijk, het is puur instinctief
  Allereerst, laten we eerlijk zijn, katten krabben niet om je te ergeren. Het is geen persoonlijke vendetta tegen je favoriete bank. Nee, het is puur instinctief gedrag dat teruggaat naar de tijd dat katten nog in het wild leefden. Ze krabden bomen, rotsen en andere oppervlakken om hun klauwen scherp te houden. Dus, de volgende keer dat je je kat betrapt op het “slijpen” van zijn klauwen op je dierbare sofa, onthoud dan dat het gewoon zijn innerlijke tijger naar boven haalt. Ja lekker dan maar is écht zo.

 1. Het is een vorm van communicatie
  Krabben is niet alleen goed voor het onderhoud van hun klauwen, het is ook een manier voor katten om te communiceren. Ze laten geurmarkeringen achter met speciale klieren op hun pootjes. Dus, wanneer Fluffy zich uitslooft op je gordijnen, is dat zijn manier om de wereld te vertellen: “Dit is MIJN territorium, maat!” Het is als het ophangen van een neonbord met ‘Private Property’ op je woonkamerwand.

 1. Stressvermindering
  Katten hebben ook stress in hun leven, net als wij. Krabben is hun vorm van yoga. Het helpt hen te ontspannen, hun spieren te rekken en hun zorgen weg te krabben. Dus, als je kat zich op de krabpaal uitleeft na een lange dag van dutjes en voedsel bedelen, weet dan dat ze gewoon aan hun zelfzorgroutine werken.

 1. Vermaak en oefening
  Krabben is niet alleen voor de innerlijke zen van je kat; het is ook vermaak & oefening. Het is als een sportschool voor hun klauwen en schouders. Dus, de volgende keer dat je je afvraagt waarom je pluizige huisgenoot zich zo uitslooft op dat ene stuk tapijt, bedenk dan dat het hun manier is om in vorm te blijven voor de volgende jacht op dat irritante laserpuntje.

Dus, lieve kattenvrienden, nu weet je waarom katten moeten krabben. Het is niet omdat ze wraakzuchtig zijn of je interieur haten. Het is gewoon onderdeel van hun DNA, hun manier om te communiceren, te ontspannen, te trainen en, laten we eerlijk zijn, een beetje de baas te spelen in hun koninkrijk. Dus, geef ze die krabpaal en beschouw het als hun persoonlijke zen-hoekje, en wie weet, misschien spaart het je favoriete meubelstuk!

DBL HOUT KRABMEUBEL AVIVA 50X50X68