Instagram is natuurlijk een prachtig podium om onze producten aan jou te laten zien. Zo leuk om jullie reacties te lezen en te zien, daar worden we enorm blij van. Waar we ook enorm blij van worden zijn de spontane contacten die via Instagram kunnen ontstaan. Zo kwamen ook Johanna en Hilda op ons pad. Twee enthousiaste en leuke spontane dames, daar scoor je bij ons al punten mee!

De medewerkers in Kathmandu

Zij zijn sinds een paar jaar de trotse eigenaar van Beyoona een bedrijf dat zich bezig houdt met funky en kwalitatieve goede viltproducten. Nu vinden wij vilt al héél lang mooi maar dan niet de machinaal vervaardigde vilten producten. Die zijn vaak erg dun en net even te clean. Nee, wij vallen altijd voor die mooie handmade gevilte artikelen van zuiver wol want die hebben pas echt een prachtige look. En wol omdat dit zo heerlijk in het gebruik is en ….. katten vinden het heel erg lekker ruiken & liggen. Dus das dan natuurlijk meteen een mega kattenfeestje. En laat dit nu net zijn wat Beyoona ontwerpt en laat maken!

Fairtrade wel zo eerlijk. Al die gave kattenmanden, dekentjes en kattenspeeltjes worden voor Beyoona gemaakt in Kathmandu Nepal. Waar in een klein atelier ongeveer 25 vrouwen onder de leiding van Shanti en Nirjala aan het werk zijn. Daar maken zij de ontwerpen die de dames in Nederland bedenken. De positie van de vrouw is in Nepal nog steeds niet zo best, dus alle steentjes die we kunnen bijdragen ter verbetering hiervan is super fijn! En wat is het dan goed als je weet dat deze vilters een eerlijk loon ontvangen en prettige werktijden hebben. Het is hard werken maar er wordt ook veel gelachen. Echte girlpower dus daar in dat kleine kleurige atelier.

Eerst zien dan geloven? Tja dat wil je toch graag en daarom gaan de Beyoona meiden ook regelmatig een kijkje nemen in Kathmandu. We zijn enorm trots dat we deze mooie manden mogen verkopen en aan je kunnen laten zien.

De Beyoona Babes

.Hoe kun jij ze helpen?

Wil jij ook zoiets moois voor je kat of hond en tegelijk deze stoere vrouwen in Kathmandu steunen? Dat kan! Op dit moment hebben we een stoere CatCave, waar bijna een kilo 100% Nieuw-Zeelandse wol voor wordt gebruikt. Een gave open kattenmand ook in meerdere kleurtjes of een prachtig kattendekentje met opgenaaid muisje en natuurlijk een bijpassende speelmuisjes met een onweerstaanbaar belletje!

. We hopen in de toekomst nog meer van dit moois in onze Webshop te mogen verwelkomen of zoals ze in het Nepalees zeggen; Svāgatam. Geen idee hoe je dit uitspreekt maar klinkt vast net zo mooi als al die gave spulletjes, dat kan niet anders ?