BijzHONDer

Oftewel wat bijzonder zijn honden toch!

Ze zijn natuurlijk lief, ondeugend als ze er zin in hebben, sommige heel leergierig andere alleen maar speels en eigenlijk allemaal enorm trouw. Hondstrouw is inmiddels zo’n begrip dat het zelfs een uitdrukking is geworden voor mannen/vrouwen die niet vreemd gaan.

Natuurlijk weet je dat als hondenbezitter allemaal wel maar toch blijf je je dagelijks nog steeds verrassen over de dingen die ze doen, niet doen of beseffen en dat maakt het natuurlijk allemaal nog gaver om een hond in huis te hebben.

Zo horen wij regelmatig dat onze klantenhonden bij onze afwezigheid op de markt toch gewoon op onze marktplek blijven zitten en dan hun baasje aan kijken met een blik die wil zeggen; “ja je ziet ze misschien niet maar hier is het écht hoor. Dus als je het niet erg vindt blijf ik hier gewoon even zitten want je weet maar nooit, ik wacht wel. ” Dat is toch te lief en bijzonder! Ben je mooi klaar mee want leg dan maar eens uit dat we er niet zijn maar dat ze de volgende keer heus weer wat lekkers krijgen. Die teleurstellende blik van je hond spreekt dan echt boekdelen.

Niet alleen overdag maar ook ’s nachts blijken onze honden trouw te zijn. Onlangs is namelijk gebleken dat onze honden over ons dromen en niet over katjes, rennen of het vangen van een bal. Volgens een onderzoek, door Harvard klinisch en evolutionair psycholoog Deirdre Barrett, is het heel aannemelijk dat een hond over zijn baasje droomt. “Honden zijn over het algemeen extreem gehecht aan hun baasjes. Daarom is het logisch dat je hond droomt over jouw gezicht, geur en over hoe ze je kunnen irriteren of gelukkig maken”, zegt Barrett tegen People Magazine. “Mensen dromen over dingen die hun overdag bezighouden. Er is geen reden om te denken dat dat bij dieren anders zou zijn.”

Ze dromen dus onder meer over onze geur en gezicht. Ben benieuwd wat ze dan van een nieuw luchtje of rimpeltje vinden?

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up