8 redenen waarom je een kat wilt hebben!

Katten je houdt van ze of je haat ze, een tussenweg is er vaak niet. Maar waarom zijn al die kattenliefhebbers dan zo gek op hun kat?

Vrouwen vinden man met een kat leuker!

1. Ze houden je huis muis-vrij en dat allemaal zonder allerlei chemische middelen of akelige vallen. Van nature is een kat een jager, dus vindt hij het heus niet erg om dit klusje voor je te op te knappen.

2. Ben je een vrijgezelle knul? Dan is het handy om te weten dat 90% van de vrouwen zich meer aangetrokken voelt tot mannen die van beesten houden. Wel is het belangrijk dat je de kat niet alleen als accessoire aanschaft maar er dan ook echt voor gaat! Heb je al een kat? Pas je datingprofiel aan met een leuke kattenfoto en wie weet zit je straks samen met een nieuwe date én de kat op de bank.

3. Een kat zorgt voor de nodige rust in je leven. Het aaien van een kat is bewezen stress verlagend. Oké als hij je ‘s morgens vroeg wakker maakt is het misschien niet echt rustig maar als je dan dat scheve koppie ziet…..
4. Je hoeft katten nooit te wassen, te douchen of in bad te stoppen. Iedere dag doen ze dit uit zichzelf. Daar heb je als kattenbaasje geen omkijken naar.
5. Ze spelen met alles! Natuurlijk heeft iedere kat zijn voorkeur maar als het beweegt dan zijn ze al snel fan. Geef ze een zacht balletje, een voerbal, iets met veertjes, een speeltje gevuld met catnip en zie je kat blij & high worden.

Ben je weer eens alle speeltjes kwijt omdat je kat deze op een veilige plek heeft opgeborgen? Don’t worry, ook van een simpel touwtje, een propje knisperend papier kan je kat extreem genieten.Zonnige dag? Laat de zonnestralen via een spiegeltje op de muur dansen en je kat danst er spontaan achteraan.

6. Ze nemen absoluut geen ruimte in, geef ze een zak, een ieniemini doosje, een vaas, een bakje, een klein hoekje en je kat gaat er met heel veel plezier in zitten. Niet voor niets is een veel genoemde uitdrukking bij de kat; “If it fits, I sit”

7. Krijg je een baby en wil je wachten met het aanschaffen van een kat. Niet doen! Uit onderzoek is gebleken dat er voordelen zijn voor kinderen die jonger dan een jaar zijn en opgroeien met een kat. Zij hebben hierdoor minder kans om op latere leeftijd allergieën te ontwikkelen en dit geldt niet alleen voor huisdierallergien. Win-win situatie dus.

8. Als alles soms even misloopt, neem dan een voorbeeld aan je kat: zoek een zonnig plekje, rek je heerlijk uit, ga lekker zitten of liggen and enjoy the moment!

Uiteraard zijn alle katten natuurlijk schattig, ondeugend, lief, gek en kattig!

Enjoy the moment!

Share this Post!

About the Author : Honden en kattenzooi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up